torek, 22. november 2011

Favourite One

Družinska fotografija pri nas ne obstaja. Vsaj ne v teh, nekih, utečenih okvirjih. Mislim, da imamo 2 ali 3 fotografije, ki so še kar ok.( verjetno tudi vem zakaj ).Ne maram fotografij, na katerih oče in mama sedita zadaj, otroka spredaj ali pa oba starša sedita na nekih stolih, otroka pa sta ponavadi v naročju, potem obstaja obvezno  modro ozadje, ki naredi fotko lepo, simpatično....bljak. Družinska fotografija bi morala odražati familijo kot tako, pokazati kakšne  osebe tvorijo to posebno celico. Kakšno vzdušje vlada med njimi, njihova razgibanost, razigranost... Saj otroci so takšni, nikoli statični, nikoli pri miru na stolu sedeči. Seveda mora  iz razgibanosti nastati tudi trenutek, trenutek, ki ga ujame fotograf in s tem zabeleži pomembnost določene družine.
Sama zase vem kaj hočem, ujeti moram samo dober trenutek, prostor, svetlobo.
Tale spodnja fotografija pa je nastala lani, na knjižnem sejmu v CD, s telefonom, všeč mi je bila ideja, da gledamo v ogledalo, ki tvori strop, in nastala  je zelo ljubka družinska fotka.



5 komentarjev:

  1. Ful dobra. Živahna. Tudi pri nas družinskih skoraj da ni☺

    OdgovoriIzbriši
  2. I like colour matching. :-) In bo drzalo, druzinske fotke so redkost, so pa zato tiste, ki so, toliko bolj dragocene.

    OdgovoriIzbriši