torek, 21. december 2010

Moja zgodba Fotopub 2009

Konec julija 2009 sem se udeležila delavnic dokumentarne fotografije Fotopub v NM, bilo je super, imela sem enkratnega mentorja - Steve Forrest, spoznala ogromno fajnih in zanimivih ljudi, se veliko naučila in prvič dokumentirala neko zgodbo. Fotografirala sem gospoda, ki živi v domu starejših, je še vedno zelo aktiven, skrbi za živali, ki ga zelo osrečujejo, ima izredno razdelan dan, vse se dogaja ob točno določeni uri.
Ime mu je Jože, sprva me ni hotel spustiti v svoj svet, ki je varen in premišljen, sploh pa mu ni bilo najbolj všeč, da bi ga spremljala s fotoaparatom. Pri njemu sem preživela 3 dni, tako, da sem nekako dobila njegov dan v obliki slike. Drugi dan je bil najin odnos že boljši, tretji dan pa je bil že zelo vesel, ko sem prišla. Tudi meni je bilo lepo, lepo je bilo videti kako živi starost.
Jože ima svoj svet, svoje živali, svoj urnik, ki se dogaja tako, da dnevi minejo v enakem ritmu in pravilnem zaporedju.











3 komentarji:

  1. oooo zelo fajn. nisem vedela, da takšne delavnice tudi obstajajo. Super. Meni so starejši ljudje zelo interesantni. tvoja foto zgodba veliko pove o gospodu....zanimivo mi je to, da starejši ravno tako ljubijo red, kot otroci....

    OdgovoriIzbriši
  2. ja, fotopub je super stvar. Mogoče greva naslednje leto skupaj?? Če najdeva varstvo, seveda:-))

    OdgovoriIzbriši